<h2>Ξενάγηση στην Αθήνα ...</h2> <h2>Ξενάγηση στα Μετέωρα ...</h2> <h2>Ξενάγηση στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης ...</h2>
Previous Next
Ξενάγηση στην Αθήνα

Ξενάγηση στην Αθήνα

Παρακάτω σας παρουσιάζονται κάποιες ενδεικτικές privé ξεναγήσεις, με περιγραφή της διαδρομής και του χρόνου διάρκειας κατά προσέγγιση. Όπως είναι φυσικό υπάρχει πάντα η δυνατότητα να σχεδιάσετε και να οργανώσετε οι ίδιοι, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα σας, τη δική σας privé ξενάγηση.

 

Μια γεύση από τη μοντέρνα και την αρχαία Αθήνα για όλη την οικογένεια. Εσείς απλώς πάρτε τη φωτογραφική σας μηχανή, χαρίστε άφθονα χαμόγελα και αφήστε τους έμπειρους συνεργάτες μας να κάνουν όλα τα υπόλοιπα.Αυτή η ξενάγηση συνδυάζει ιδανικά τα καλύτερα σημεία του κέντρου της Αθήνας με το διασημότερο αρχαιολογικό μνημείο, που δεν είναι άλλο από την Ακρόπολη! Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε την Αθήνα μαζί με τα παιδιά σας.

 

Ακρόπολη & Μουσείο Ακρόπολης

Ξεκινάμε την ξενάγηση επί του πεζοδρόμου μπροστά από την είσοδο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, προκειμένου να επισκεφτούμε αυτό το μοναδικό μουσείο που στεγάζει ευρήματα από τις ανασκαφές της Ακρόπολης, καθώς και το γλυπτό διάκοσμο των μνημείων της Ακρόπολης. Στη συνέχεια περνάμε μπροστά από το Διονυσιακό Θέατρο και δίπλα από το Ηρώδειο, προκειμένου να επισκεφτούμε την Ακρόπολη των Αθηνών. Στο τέλος της ξενάγησης καταλήγουμε κοντά στην Πλάκα, όπου έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μια βόλτα στην καρδιά της παλιάς Αθήνας, το ιδανικό μέρος για φαγητό, καφέ και ψώνια.

Διάρκεια ξενάγησης: περίπου 4 ώρες.

 


Ακρόπολη & Αρχαία Αγορά

Ξεκινάμε από το parking του εστιατορίου «Διόνυσος» για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη των Αθηνών. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την Αρχαία Αγορά, όπου μεταξύ άλλων μνημείων θα δούμε το ναό του Ηφαίστου, τη Στοά του Αττάλου και θα μιλήσουμε για το δημοκρατικό πολίτευμα της Αθήνας. Στο τέλος της ξενάγησης καταλήγουμε κοντά στην Πλάκα, όπου έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μια βόλτα στην καρδιά της παλιάς Αθήνας, το ιδανικό μέρος για φαγητό, καφέ και ψώνια.

Διάρκεια ξενάγησης: περίπου 4 ώρες.


Ακρόπολη, Μουσείο Ακρόπολης & Αρχαία Αγορά

Ξεκινάμε την ξενάγηση επί του πεζοδρόμου μπροστά από την είσοδο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, προκειμένου να επισκεφτούμε αυτό το μοναδικό μουσείο που στεγάζει ευρήματα από τις ανασκαφές της Ακρόπολης, καθώς και το γλυπτό διάκοσμο των μνημείων της Ακρόπολης. Στη συνέχεια περνάμε μπροστά από το Διονυσιακό Θέατρο και δίπλα από το Ηρώδειο, προκειμένου να επισκεφτούμε την Ακρόπολη των Αθηνών. Συνεχίζουμε με την Αρχαία Αγορά, όπου μεταξύ άλλων μνημείων θα δούμε το ναό του Ηφαίστου, τη Στοά του Αττάλου και θα μιλήσουμε για το δημοκρατικό πολίτευμα της Αθήνας. Στο τέλος της ξενάγησης καταλήγουμε κοντά στην Πλάκα, όπου έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μια βόλτα στην καρδιά της παλιάς Αθήνας, το ιδανικό μέρος για φαγητό, καφέ και ψώνια.

Διάρκεια ξενάγησης: περίπου 5 ώρες.

 


Ακρόπολη & Πλάκα

Ξεκινάμε από το parking του εστιατορίου «Διόνυσος» για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη των Αθηνών. Στη συνέχεια καταλήγουμε στην Πλάκα, περνώντας δίπλα από τη Ρωμαϊκή αγορά με τον Πύργο των Ανέμων και τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού. Αφού περιπλανηθούμε μέσα στα στενάκια της Πλάκας, καταλήγουμε στα Αναφιώτικα. Από εκεί έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μια βόλτα στην καρδιά της παλιάς Αθήνας, το ιδανικό μέρος για φαγητό, καφέ και ψώνια.

Διάρκεια ξενάγησης: περίπου 3 ώρες.

 


Ακρόπολη & περίπατος Αθήνας

Ξεκινάμε από το parking του εστιατορίου «Διόνυσος» για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη των Αθηνών. Αφού περάσουμε δίπλα από το Ηρώδειο και το Διονυσιακό Θέατρο, συνεχίζουμε περπατώντας μέχρι την Πύλη του Αδριανού και τους Στύλους του Ολυμπιείου Διός. Περνάμε δίπλα από το ναό του Διός και συνεχίζουμε μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο. Από εκεί, μέσω του Εθνικού Κήπου καταλήγουμε μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για να παρακολουθήσουμε την αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς. Από εκεί έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα ψώνια σας στον πεζόδρομο της Ερμού.

 Διάρκεια ξενάγησης: περίπου 5 ώρες.


 

Τι πρέπει να γνωρίζετε
Στην Αθήνα οι θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι συνήθως αρκετά υψηλές.
Μην ξεχάσετε το αντηλιακό σας, τα καπέλα σας αλλά και άνετα παπούτσια για όλα τα μέλη της οικογένειας.
Θα σας συμβουλεύαμε να κρατάτε μαζί σας νερό, χυμό και ένα μικρό σνακ.
Τα καρότσια δεν επιτρέπονται στην Ακρόπολη.