<h2>Ξενάγηση στην Αθήνα ...</h2> <h2>Ξενάγηση στα Μετέωρα ...</h2> <h2>Ξενάγηση στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης ...</h2>
Previous Next
Ξενάγηση στους Δελφούς

Ξενάγηση στους Δελφούς

Με έντονο ιστορικό υπόβαθρο και με φήμη που κάνει το γύρο του κόσμου, οι Δελφοί σας καλωσορίζουν στο πανέμορφο φυσικό τοπίο τους λίγο πριν τον ελαιώνα της Άμφισσας, σε απόσταση 12 χλμ. από την Αράχωβα.

Η κωμόπολη που είναι γνωστή τοις πάσι και ως "Ομφαλός της Γης" αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό, ιδιαιτέρως για τους αμετανόητους λάτρεις της ιστορίας. Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής τους το περίφημο και ξακουστό μαντείο των Δελφών –άκμασε μεταξύ 6ου και 4ου αι. π.Χ.– θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο της αρχαιότητας.

Οι χρησμοί της Πυθίας αποτελούσαν πόλο έλξης για τους επισκέπτες του ιερού, οι οποίοι κατέφταναν απ' όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, προκειμένου να ακούσουν από τους ιερείς του ναού του Απόλλωνα τις στιχομυθίες στις οποίες "μεταφράζονταν" οι χρησμοί. Εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο στον οποίο ξεχωρίζουν το Γυμνάσιο, το Θέατρο, το Στάδιο, ο Θόλος της Αθηνάς Προναίας, η Κασταλία Πηγή, ο Ναός του Απόλλωνα και η Ιερά Οδός, σημαντικό ρόλο στη γνωριμία σας με την ιστορία των Δελφών διαδραματίζει και το αρχαιολογικό μουσείο, ένα από τα σπουδαιότερα ολόκληρης της Ελλάδας.

Σημείο αναφοράς για την ζωή στην σύγχρονη πόλη αποτελεί ο κεντρικός δρόμος Παύλου και Φρειδερίκης, γύρω από τον οποίο συγκεντρώνονται παραδοσιακές ταβέρνες, cafes και επιλεγμένες επιλογές σε ξενοδοχεία. Ένα ταξίδι στους Δελφούς, συνδυάζει ιδανικά ιστορία με πολιτισμό και αποτελεί ιδανική επιλογή για όλους εσάς που θέλετε να χαλαρώσετε σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, που προσφέρει στους επισκέπτες του μια μεγάλη γκάμα εμπειριών.